Letališki prevozi Bovec Za prijeten oddih je Bovec prava izbira

Za prijeten oddih je Bovec prava izbira

Mesto Bovec je eno izmed najlepših mest v naši državi. Lahko mu rečemo tudi pravo malo alpsko mestece, leži na robu Bovške kotline in obdam z hribi in gorami. Je izredno priljubljena destinacija, ki je aktivna čez celo leto.

V zimskem času ponuja pestro izbiro zimskih dogodivščin, v poletnem času pa je ponudba kar neverjetna, pohodništvo, vodni in adrenalinski športi ter kolesarjenje napolnijo Bovec s turisti iz različnih koncev sveta. Je primerna štartna točka za osvajanje vrhov blizu in daleč, Kanin, Krn in Mangart je samo nekaj mamljivih vrhov za osvajanje, urejene kolesarske poti omogočajo kolesarjenje po celotni soški dolini, vse do Kranjske gore čez prelaz Vršič. Je pa Bovec najbolj poznan po svoji ponudbi vodnih in adrenalinskih športih. Spuščanje po jeklenicah čez dolino in soteske, rafting ter kanjoning privablja množico adrenalinskih odvisnikov, da preizkusijo svoje spretnosti in zmogljivosti. Mesto Bovec ima tudi pestro zgodovino in ima kar nekaj ogledov vrednih znamenitosti.

Zgodovinsko gledano je skozi današnji Bovec potekala rimska cesta, v modernejši zgodovini pa ga je zaznamovala prva svetovna vojna. Slap Virje, trdnjava Kluže, ki je imela zelo pomembno vlogo med napoleonskimi vojnami in vpadi Turkov ter čudovit slap Boka, je samo nekaj lepih znamenitosti, ki si jih vredno ogledati Bovcu, kadar smo na dopustu ali pa smo samo v tranzitu. Tudi dve znameniti gotski cerkvi iz šestnajstega stoletja krasita in dopolnjujeta pokrajino. Res lahko čisto vsak najde nekaj zase. V Bovcu pa sta se dogodile tudi dve velike naravne nesreče.

Za prijeten oddih je Bovec prava izbira

Leta dva tisoč štiri je Bovško kotlino zamajal kar močno uničujoč potres, štiri leta prej pa je ogromen zemeljski plaz v Logu pod Mangartom odnesel kar nekaj zemlje in skalovja v dolino in je izrazito spremenil podobo pokrajine. Mesto pretežno živi od turizma, ki ga dopolnjuje tudi bližnje športno letališče, kamp ob reki Soči in kabinska žičnica na Kanin. Skratka vredno ogleda.